fbpx

Qafé

Het doel van Qafé! is het bevorderen van het welzijn van LHBTI’s door het organiseren van ontmoetingsmomenten, waarop LHBTI’s zich vrij kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn.

Wij willen door middel van diverse laagdrempelige activiteiten bijdragen aan de verbetering van het sociale leven en het uitgaansleven van de LHBTI-gemeenschap in Limburg.

Ook willen we LHBTI’s in de gelegenheid stellen om hun ervaringen en behoeften met elkaar te bespreken in een veilige omgeving, en de LHBTI-gemeenschap met andere bevolkingsgroepen verbinden.

Ontmoeten

Om het gebrek aan open-minded uitgaansgelegenheden in Limburg het hoofd te bieden, bieden we diverse momenten, waarop LHBTI’s elkaar kunnen ontmoeten en zich vrij voelen volledig zichzelf te zijn.

We streven ernaar om regelmatig ontmoetingsmomenten te organiseren. Deze kunnen variëren van wandelingen en picknicks tot zondagmiddagborrels en pubquizes.

Vanaf het najaar van 2023 organiseren we in samenwerking met ’t Pakhuis in Roermond Club Night Roemoree. Hiermee willen we het gemis van queer cafés buiten Maastricht ondervangen.

Verbinden

Met verschillende activiteiten willen we mensen met verschillende achtergronden en de LHBTI-gemeenschap samenbrengen, elkaar laten ontmoeten, het gesprek met elkaar laten aangaan en zo met elkaar verbinden.

Gedurende het jaar zijn er een aantal dagen waarop aandacht wordt gevraagd voor de LHBTI-gemeenschap. Rond deze dagen organiseren we diverse activiteiten om de zichtbaarheid en de acceptatie van LHBTI’s te vergroten.

Wij zijn onder meer aanwezig tijdens het bevrijdingsfestival in Roermond. En op Paarse Vrijdag (tweede vrijdag van december) roepen wij  iedereen op om paars te dragen als steunbetuiging aan de LHBTI-gemeenschap.

CONTACT

Wil je meer weten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via email.