fbpx

Community Meets Community

Zichtbaar zijn.

Het project Community Meets Community richt zich op het vergroten van de zichtbaarheid van LHBTI’s in de samenleving.

Volg • abonneer • mail

Overzicht

Het project

Het doel van Community Meets Community is het bevorderen van de acceptatie van LHBTI’s door de LHBTI-gemeenschap met andere bevolkingsgroepen te verbinden en haar zichtbaarheid te vergroten.

We willen bij het algemene publiek bereiken dat er een diverser en accurater beeld ontstaat van de LHBTI-gemeenschap en dat het normaler wordt om uitingen van seksuele en genderdiversiteit in hun omgeving te ervaren.

Voor LHBTI-personen moet een grotere zichtbaarheid van seksuele en genderdiversiteit om hun heen leiden tot een omgeving waarin zij zich thuis en geaccepteerd voelen. En waarin zij zich ook steeds vrijer voelen om daadwerkelijk zichzelf te zijn.

CMC Meet-up

Ontmoeten en verbinden.

Met verschillende activiteiten willen we mensen met verschillende achtergronden en de LHBTI-gemeenschap samenbrengen, elkaar laten ontmoeten, het gesprek met elkaar laten aangaan en zo met elkaar verbinden.

Samen met de Gay Soos Roermond willen we in 2021 een buurtactiviteit in de vorm van een wijkontbijt organiseren. Dit doen we in samenwerking met een buurtvereniging.

Tijdens Weert Respecteert organiseren wij ook een aantal meet-ups. Daarvoor sluiten wij aan bij activiteiten van anderen, zoals een LHBTI-filmvoorstelling bij Gotcha of een theatervoorstelling in het Munttheater.

Themadagen

Zichtbaarheid vergroten.

Gedurende het jaar zijn er een aantal dagen waarop aandacht wordt gevraagd voor de LHBTI-gemeenschap. Rond deze dagen organiseren we diverse activiteiten om de zichtbaarheid en de acceptatie van LHBTI’s te vergroten.

Rond IDAHOT (17 mei, International Day Against Homophobia and Transphobia) houden wij een fototentoonstelling over het thema. Met Coming Out Day (11 oktober) overhandigen we aan scholen een regenboogpakket uit met informatie en lesmateriaal over seksuele en genderdiversiteit.

Ook houden wij een actie waarbij we verenigingen, scholen, ondernemers en instellingen vragen met Coming Out Day de regenboogvlag uit te hangen. En op Paarse Vrijdag (tweede vrijdag van december) roepen wij  iedereen op om paars te dragen als steunbetuiging aan de LHBTI-gemeenschap.

 

Doe mee.

Schrijf je in als lid, meld je aan als vrijwilliger of word donateur.