fbpx

Zondag 15 januari 2023

Kerk en LHBTI

Op initiatief van de Leeskring Building a Bridge vinden dit voorjaar een aantal bijeenkomsten in Roermond plaats waarin de dialoog tussen de Rooms-Katholieke Kerk en de LHBTI-gemeenschap centraal staat.

Activiteit

Een brug bouwen

Veel LHBTI’ers hebben religieuze vragen en interesses. En ook gaan verrassend veel gelovigen heel ontspannen om met vragen rond ‘anders’ zijn. In één van zijn eerste interviews zette paus Franciscus de toon voor een ontspannen dialoog hierover, die inmiddels wereldwijd is opgepakt.

In Midden-Limburg gaan we de dialoog aan tussen de rooms-katholieke kerk en de LHBTI-gemeenschap.

Het is heel christelijk om bruggen te bouwen. Rond die gedachte schreef de bekende Jezuïet James Martin het boekje Building a bridge, dat onlangs in het Nederlands werd vertaald (‘Een brug bouwen’). Hierin houdt hij een pleidooi voor een goede communicatie tussen de katholieke kerk en haar LHBTI-leden die zich te vaak afgewezen voelen in een kerk die ook hún kerk is. Hij pleit voor tweerichtingsverkeer op de brug.

Zijn tekst (en natuurlijk eigen ervaringen) zullen we samen bespreken in het voorjaar van 2023 in Herten-Roermond, op initiatief van de Leeskring Building a Bridge. Daarbij is iedereen van harte welkom.

Aanmelding

Praktische info

Data
Vijf dinsdagen van 19.30 tot 21.30 uur:

dinsdag 24 januari
dinsdag 7 februari
dinsdag 28 februari
dinsdag 7 maart
dinsdag 21 maart

Locatie
                     
Parochiezaal Herten
Kerkpad 4
6049 BR Herten (Roermond)

Info/aanmelding
brugmaastricht@gmail.com

Coördinatie
Pastoor Harry Notermans, aalmoezenier (Landgraaf)
Helene van Erve-Preyde (Thorn)

Kosten
€ 25,00 p.p. voor alle avonden incl. koffie/thee en boek
€ 15,00 p.p. idem, excl. boek