fbpx

Nummer 4

Jesse

Je bent
wie je bent!

Het verhaal van
Jesse

Transgender

Moeder Froukje vertelt wat meer over Jesse:

Jesse is één deel van een tweeling, zijn zus  heet Amy. Ze hebben nog een iets oudere broer Daan (10 jaar). Al van kleins af aan maakte Jesse kenbaar dat hij geen meisje was. Met 3 jaar deed hij de kleren van broer Daan aan en zei dat hij een grote jongen was. We hebben hem als ouders hierin altijd vrij gelaten, en al snel werd ons duidelijk dat dit geen spelletje was. Toen met 5 jaar zijn lange haren eraf gingen, was dat voor ons als ouders wel een behoorlijk ding. Maar hij was niet meer te houden. En met elke pluk haar die de kapper eraf knipte, begon hij meer en meer te stralen. Hij was zo opgelucht! Eindelijk kon hij als ‘echte’ jongen verder. Een grote stap voor hem en ons.

Vorig jaar in de maand mei heeft hij een nieuwe naam gekregen. Iets wat hij al heel lang wilde, maar waarvan we zeiden dat hij dat mocht als hij naar de middelbare school zou gaan. Want ook dat was wel een ding voor ons. Maar we zagen dat dit hem niet gelukig maakte en besloten we spontaan dat hij een nieuwe naam mocht krijgen. Tranen van blijdschap bij hem en voor ons als ouders. Wat een emoties kwamen daar los! Ook de dagen erna voelden overweldigend.

Tekening Jesse

In 2019 zijn we naar de genderpoli geweest en werd genderdysforie vastgesteld. Nu is het afwachten tot de pubertijd begint, dan doorlopen we weer alle onderzoeken opnieuw voor hij aan de hormonen mag beginnen. Hij heeft nog een hele weg te gaan. Daar ziet hij erg tegenop. Van de corona hebben we in die zin geen last, omdat we nu geen onderzoeken of afspraken hebben.

Jesse vond het heel leuk om een tekening voor jullie tentoonstelling te maken. Alles wat met LHBTI te maken heeft, is voor hem belangrijk en dat wil hij uitdragen door bv de transgendervlag uit te hangen met paarse vrijdag. Hij heeft een shirt met de regenboogvlag en doet deze ook geregeld aan naar school.