fbpx

Nummer 3

Gigi

(On)zekerheid!?

Het verhaal van Gigi
(Stanley Schatzinger)

Drag queen

Hallo, mijn naam is Stanley. Ik ben verpleegkundige en werk in de zorg met clienten met een lichte tot ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ben getrouwd en heb een huisje, beestjes en een boompje. Ik ben vrolijk, spontaan, open en sta graag voor anderen klaar.

Sinds 2019 ben ik begonnen met Drag. En in dat zelfde jaar uitgeroepen tot Limburgs best Dragqueen, Queen of the South. Drag betekent voor mij een creatieve uitlating waarin ik mezelf kan zijn en het liefste kan doen wat ik wil. Namelijk mensen blij maken door mijn live gezongen acts. Mensen te raken en te ontroeren dat maakt mij gelukkig. Tevens geeft mij dit de ruimte om een heel ander persoon te zijn. Ik ben mijn eigen regisseur en bepaal ik mijn eigen show of act.

Corona ervaar ik op dit moment als een heel vervelend iets. Maar meer voor andere die er echt de dupe van zijn. ik zelf mag niet klagen want ik heb een baan en mijn man ook. En wat dat betreft is er niets verandert. Maar natuurlijk mis ik de optredens, het uit eten en het op vakantie gaan. Toch proberen we het er iedere dag het beste van te maken en halen we het geluk uit kleine dingen. ik denk niet dat als LHBT persoon er een verschil is dan met hetero’s. We doorgaan allemaal hetzelfde.

Waarom ik het belangrijk vind dat mijn foto op de tentoonstelling hangt is omdat er meer achter deze foto schuilt. Achter deze foto schuilt heel veel onzekerheid. Iets wat je niet direct zou zien. Maar mijn coming out als gay was al een heel lang proces. Daarnaast nog eens als Drag uit de kast komen heeft mij ook heel veel moeite gekost. Hoe reageert mijn omgeving daarop. Hoe is mijn look. Wat vinden mensen ervan. Kan ik dit wel en ben ik goed genoeg?

Je bent eigenlijk constant op zoek naar de juiste selfie, naar bevestiging en acceptatie. Dus er zit zoveel meer achter deze foto dan dat je op het eerste ogenblik zou denken. Deze foto heb ik gemaakt na een live uitzending op Facebook. In eerste instantie wilde ik die pruik opzetten maar besloot op het laatste moment dit niet te doen omdat ik mij onzeker erdoor voelde. Past hij wel bij me? Krijg ik commentaar?

Na de uitzending heb ik de pruik toch opgezet en deze selfie gemaakt. Toen zag ik dat ik eigenlijk niet onzeker had hoeven te zijn want het is een prachtige foto!