fbpx

Nummer 1

D.Licious

Transformation

Het verhaal van D.Licious
(John Niessen)

Drag Queen
Zou je in woorden kunnen uitleggen wat je voelt wanneer je de transformatie ondergaat?

Mijn transformatie duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens deze transformatie ben ik bezig met de opdracht waarvoor ik op dat moment in drag ga. Wat betreft persoonlijk verandert er niet heel veel, die wordt wel iets uitvergroot.

Is hier een specifieke term voor?

Zo ver ik weet niet!

Hoe ervaar jij als LHBT persoon en ook als drag dit Corona-tijdperk? Hoe voel jij je? Gelukkig, bezorgd, triest, eenzaam,...?

Het is lastig. Ik ben een sociaal mens, daarnaast ook een gevoels-/knuffelmens. Ik mis de contacten, het gesprek en het podium. D.Licious staat bekend om haar benaderbaarheid, altijd tijd en oor voor een gesprek. Dat mis ik. Mijn slogan is niet voor niets “D.Licious Drag met een Zachte Gay”

Kun je ook je motivatie toelichten waarom jij het belangrijk vindt dat jouw foto deel uitmaakt van onze tentoonstelling?

Dat is niet eenvoudig, dat zouden andere moeten beslissen, maar laat ik niet te bescheiden zijn. Als D.Licious en John heb ik veel betekend voor de zichtbaarheid van dragqueens in Limburg. Ik heb veel contacten gelegd bij politie, overheid en instellingen en heb mijn persoonlijke ervaringen kunnen inzetten om lezingen te geven bij eerder genoemde instanties. Dit heeft een aantal keer geleid tot beleidswijzigingen, waardoor de omgang met LHBTI’s binnen en buiten de instanties verbeterd is. D.Licious is voor mij niet enkel het podium en optreden maar ook activisme en verbetering van de positie van LHBTI’s.

Daarnaast organiseer ik de Queen of the South – Limburg best drag queen verkiezing, en andere drag queen activiteiten in Limburg. Hierdoor krijgen queens de mogelijkheid om hun kunst op het podium te tonen. Kortom denk ik dat D.Licious niet mag ontbreken in een expositie van Limburgs Drag Queens.